#23 Teacher’s Higland Cream

teachersDolgo ńćasa ni bil na mojem viski radarju. Navadno zloŇĺen bolj na spodnjih policah, se ni prebil mimo SLO “klasik blended viskijev”. Ko sem ga zasledil med petimi blended viskiji, ki jih je priporońćal Ralfy, je odlońćitev padla. Teacher’s Highland Cream je treba probat.

Ga je Ňĺe daljnega l. 1863 zameŇ°al trgovec z viskiji in ustanovitelj destilarne Teacher’s, William Teacher. Teacher’s Highland Cream je bil¬†prvi viski, ki ga zańćel prodajati pod svojim imenom. Ustanovil je tudi destilarno Ardmore. Razlog? Zagotoviti redno dobavo kakovostnega dimljenega single malta, za Teacher’s Highland Cream.

Odstotek razlińćnih single maltov, ki jih vsebuje Teacher’s HC je visok. Okoli 40% so mu jih dodali. Najveńć je seveda Ardmore single malta, kar se ob okuŇ°anju tudi zazna.

Vonj: nekaj Ň°ote, jabolko in precej sladu. Z vodo nekaj citrusov in malńćek ńćokolade.

Okus: V ustih je res kremast. Upravińći besedo “cream” v nazivu. Ardmore da Ň°oto in nekaj dima, ostali pa¬†veliko sladu.¬†Zakljuńćek je sladen.

Pookus je srednje dolg, sladen.


ūü•Éūü•Éūü•É¬†/¬†Za poskusit!


Izmed do sedaj ocenjenih¬†blended viskijev¬†(Ballantine’s, Whyte&Mackay, Jameson), me je Teacher’s najbolj preprińćal. Je bolj kompleksen in ima intenzivnejŇ°e¬†arome, kot prej omenjeni.¬†Prijazen tudi do denarnice.¬†Skratka, no brainer.¬†


Destilarna: W.M. Teacher’s¬†teacher-res

Regija: ҆kotska

Alkohol: 40%

Vonj: slad,¬†Ň°ota, jabolko, ńćokolada, citrusi

Okus: kremast, Ň°ota, slad, citrusi

Pookus: srednje dolg, slad, hrast 


 

Advertisement