Teacher’s Higland Cream

teachersDolgo časa ni bil na mojem viski radarju. Navadno zložen bolj na spodnjih policah, se ni prebil mimo SLO “klasik blended viskijev”. Ko sem ga zasledil med petimi blended viskiji, ki jih je priporočal Ralfy, je odločitev padla. Teacher’s Highland Cream je treba probat.

Ga je že daljnega l. 1863 zamešal trgovec z viskiji in ustanovitelj destilarne Teacher’s, William Teacher. Teacher’s Highland Cream je bil prvi viski, ki ga začel prodajati pod svojim imenom. Ustanovil je tudi destilarno Ardmore. Razlog? Zagotoviti redno dobavo kakovostnega dimljenega single malta, za Teacher’s Highland Cream.

Odstotek različnih single maltov, ki jih vsebuje Teacher’s HC je visok. Okoli 40% so mu jih dodali. Največ je seveda Ardmore single malta, kar se ob okušanju tudi zazna.

Vonj: nekaj šote, jabolko in precej sladu. Z vodo nekaj citrusov in malček čokolade.

Okus: V ustih je res kremast. Upraviči besedo “cream” v nazivu. Ardmore da šoto in nekaj dima, ostali pa veliko sladu. Zaključek je sladen.

Pookus je srednje dolg, sladen.


Ocena: ⚜⚜⚜


Izmed do sedaj ocenjenih blended viskijev (Ballantine’s, Whyte&Mackay, Jameson), me je Teacher’s najbolj prepričal. Je bolj kompleksen in ima intenzivnejše arome, kot prej omenjeni. Prijazen tudi do denarnice. Skratka, no brainer. 


Destilarna: W.M. Teacher’s teacher-res

Regija: Škotska

Alkohol: 40%

Vonj: slad, šota, jabolko, čokolada, citrusi

Okus: kremast, šota, slad, citrusi

Pookus: srednje dolg, slad, hrast 


 

Advertisements