#36 Johnnie Walker Red Label

johnnie-walker-red-labelIme je dobil po ustanovitelju. Johnnie Walker je posel z viskijem začel na začetku 19. stoletja. Očitno mu je uspelo narediti dober viski in dovolj sposobne potomce, saj so njegove viskije že davnega leta 1920, prodajali v 120 državah. Johnnie Walker ni potreboval globalizacije, da bi bil globalen.

Danes je Johnnie Walker Red Label najbolj prodajan scotch na svetu. Dobi se ga praktično povsod. Je pred časom Sprehajalec z rdečo nalepko zašel tudi k meni domov. Je od “pred časom” do sedaj preteklo precej viskija, tako da je bilo za to testiranje potrebno nabaviti novega JW Red Labela. Sem za vsak slučaj nabavil miniaturko. Se je nakup miniaturke izkazal kot modra odločitev, ker mi ni bil všeč. Res ne.

Vonj: Nič prijeten. Čudne vonjave dražijo nosnice. Lepenka in stare obleke. Z vodo je vonj blažji, a še vedno čuden.

Okus: Alkoholen, sladkast in malce saden na začetku. Na koncu trpek, grenek. V ustih pusti grob in robat pečat. Z vodo je manj robat, a je manj tudi vsega ostalega. Ko ga razredčiš s toliko vode, da robatost izgine, izgine tudi vse ostalo. 


🏴 /  Nikar!


Kaj naj rečem. Alkoholen, s čudnim vonjem in z malo sadnim, a močno robatim okusom. Če je vonj čisto mimo, je okus sprejemljiv. Pogojno. Razredčen z veliko vode ali ohlajen z goro ledu je verjetno piten. Prodajne številke temu pritrjujejo. A v destilarni naj čim prej začnejo slediti lastnemu sloganu: Keep on walking. Mogoče se sprehodijo do boljšega JW Red Label viskija.


 • Destilarna: Johnnie Walkerjohnnie-walker-red
 • Regija: Škotska
 • Alkohol: 40%
 • Vonj: les, mokra lepenka, slaba šota,
 • Okus:sladek, saden, trpek
 • Pookus: trpek, oljnat, neprijeten

 


 

2 Comments

 1. Peter Nose says:

  Tole je pa zabaven review in kar klice k pokusini, kako to zgleda… ce imas se kaksno kapljo, prinesi pokazat v petek 🙂

  Sent from my iPhone

  >

  Like

 2. Stane Crnjak says:

  Je bila miniaturka. Žal oz na srečo 😃

  Like

Comments are closed.