O blogu

Z blogom poskušam, kolikor se le da, približati čudoviti svet viskijev, čim širšemu krogu ljudi. Domišljam si, da z blogom dvigujem tudi kulturo pitja viskija. Viski se pije počasi. V viskiju je potrebno uživati. Počasi. Potrebno mu je dati čas, drugače so bila leta, desetletja, ki so pretekla od destilacije, do odprtja steklenice, zaman.
Enostavno naštevanje vonjev in okusov ne pokaže celotne slike ocenjenega viskija. Vsaj enako pomemben je opisa viskija, ki je napisan pod oceno. Tam poskušam opisati, kakšen ocenjen viski je.Upam, da mi uspeva.
So Davida Bettija, ocenjevalca v BBC-jevi oddaji Antiques Roadshow, vprašali, kako je postal strokovnjak za komode določenega obdobja. Odgovor je bil kratek: “Tako, da sem o teh komodah napisal knjigo.” Ta blog je moj poskus pisanja knjige. 
 
Z blogom nikakor nočem napeljevati k pretiranemu pitju.
Pijte malo, pijte dobro. In ne pozabite:
“Minister za zdravje opozarja: Prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju!“
Pripis.
Veliko večino ocenjenih viskijev sem kupil sam, nekaj sem jih dobil kot darilo. Včasih, redkeje kot bi si želel,  dobim od uvoznika oz trgovca, vzorec na testiranje. To je pri oceni navedeno. In to, da sem nekaj viskija dobil zastonj, nima nikakršnega vpliva na napisano oceno.