O blogu

Najprej disclaimer. Ta blog izraža moje mnenje o določeni alkoholni pijači. Namen bloga ni napeljevanje ali spodbujanje k prekomernemu pitju alkoholnih pijač. 
Zakaj pišem ta blog? Ker pred nekaj leti, ko me je viski posrkal v vsej svoji raznilokosti in sem želel izvedeti nekaj več o tej škotski vodi življenja, nisem našel niti enega bloga oz. spletne strani o viskiju, ki bi bila napisana v slovenščini (to pa je dolg stavek). Tako sem marca 2016 začel pisati ta blog. Kot pomoč drugim in arhiv meni. 
So ocenjevalca v BBC-jevi oddaji Antiques Roadshow Davida Bettieja vprašali, kako je postal strokovnjak za komode določenega obdobja. Odgovor je bil kratek: “Tako, da sem o teh komodah napisal knjigo.” Ta blog je moj poskus pisanja knjige. 
Vsako ocenjevanje oz zapisovanje zaznavanja okusov je subjektivno , ne glede na to, kako objektiven se trudi biti ocenjevalec, zato priporočam, da bralec prebere tudi opis oz povzetek pod vonji in okusi. Supaj z oceno bo to mnogo bolj objetivno, kot samo pogled na oceno viskija. Zato je ocena navedena na koncu in ne na začetku zapisa. Če pa bralec želi izvedeti kakšen viski dejansko je, ga bo pa moral poskusiti sam. Edino tako bo lahko izvedel, če mu je viski všeč ali ne.

“Minister za zdravje opozarja: Prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju!“

Advertisements